Kokebok fra Helsedirektoratet

"Kokebok for alle" inneholder ca. 200 oppskrifter på sunn og velsmakende mat. Boka deles ut gratis til ungdomsskoleelever og kan kjøpes av andre i bokhandel til en rimelig pris. Kommuner kan kjøpe boka til selvkostpris. Boka er utarbeidet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.

"Kokebok for alle" er en grunnleggende kokebok som er utviklet spesielt med tanke på opplæring i det praktiske faget Mat og helse i ungdomsskolen. Oppskrifter og annet faglig innhold er valgt ut med tanke på at boka i tillegg skal være aktuell for alle andre som ønsker å lage god og sunn mat.

Oppskriftene i denne boka er satt opp på en slik måte at også personer med liten erfaring i matlaging skal kunne lykkes. Oppskriftene med serveringsforslag er eksempler på hvordan de offisielle kostholdsrådene kan omsettes til konkrete måltider.

Bakgrunn

Utgivelsen av kokeboka er ett av tiltakene i regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen (2007-2011). "Kokebok for alle" er en oppfølger av "Fra boller til burritos" som ble delt ut gratis til ungdomsskoleelever fra 1998-2006.

Boka deles ut gratis til ungdomsskoleelever og til lærerstudenter i Mat og helse. Dette er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Helsedirektoratet, Helse- og omsorgsdepartementet, Dagligvareleverandørenes Forening, Norges sjømatråd, Norges Bygdekvinnelag, Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for egg og  kjøtt, og Opplysningskontoret for meieriprodukter.