Nyheter

Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake sjokoladekjeksen Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip

29.12.2016 Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake produktet Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip. Årsaken er at sjokoladekjeksen har udeklarert innhold av melk. Dette utgjør en helsefare for personer med melkeallergi eller intoleranse.

Tema: Tilbaketrekkinger


TORO Spaghetti Bolognese trekkes fra markedet

23.12.2016 Orkla Foods Norge trekker tilbake “TORO Spaghetti Bolognese”. Årsaken er at produktene kan inneholde lasagne. Lasagne inneholder melk, som ikke er deklarert på Toro Spagetti Bologneseemballasjen. Personer med melkeallergi eller laktoseintoleranse bør derfor ikke spise produktene.

Tema: Tilbaketrekkinger


«Røykt og gravet laks» produsert og pakket av M-400 for Gjendemsjø, trekkes fra markedet

22.12.2016 Gjendemsjø AS trekker tilbake produktene «røykt- og gravet laks», produsert og pakket av M-400. Årsaken er at det er påvist Listeria monocytogenes.

Tema: Tilbaketrekkinger


Varmrøkt fjellrøye fra Sæterstad gård AS trekkes fra markedet

21.12.2016 Sæterstad gård AS, trekker tilbake produktet “Varmrøkt fjellrøye” med best før dato 07.02.2017. Årsaken er at det er påvist forekomst av bakterien Listeria monocytogenes, som kan gi infeksjon.

Tema: Tilbaketrekkinger


Spirehagen trekker tilbake alle typer alfalfaspirer, kløverspirer, reddikspirer og brokkolispirer

Fire pakker spirer

16.12.2016 Årsaken er at frøene som er benyttet til spireproduksjonen ikke har blitt testet for sykdomsfremkallende bakterier slik regelverket krever. Spirene har derfor ukjent mikobiologisk status.

Tema: Tilbaketrekkinger


Hval Sjokoladefabrikk trekker tilbake «Nøttestang 300g»

En pakke

13.12.2016 Hval Sjokoladefabrikk trekker tilbake «Nøttestang 300g» fordi produktet har udeklarert innhold av peanøtter og soyalecitin. Dette er helsefarlig for personer med peanøtt- og soyaallergi.

Tema: Tilbaketrekkinger


Matvaretabellen er utvidet med 15 fettsyrer

12.12.2016 Matvaretabellen.no er utvidet med fettsyreverdier for de fleste matvarene i tabellen. Dette er fire mettede fettsyrer, to enumettede fettsyrer og ni flerumettede fettsyrer.

Tema: Matvaretabellen


Store skilnader i nivå av miljøgifter i marine oljer

Hval som dykker

08.12.2016 Ei undersøking av uønskte stoff i marine oljer viser at det er store skilnader i nivåa i dei undersøkte oljene. Ei havmusolje og ei kvalolje hadde nivå over grenseverdiane.

Tema: Miljøgifter


Risikovurdering av "andre stoffer" – mikroorganismer – i kosttilskudd

Mange ulike piller/kosttilskudd

07.12.2016 Det er usannsynlig at mikroorganismer i kosttilskudd har negative helseeffekter for friske mennesker med moden tarmflora. Det konkluderer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM), som har vurdert risiko ved ulike stammer av 12 mikroorganismer.

Tema: Kosttilskudd


Holli mølle trekker tilbake alle typer økologisk barnegrøt

To pakker barnegrøt fra 4 og 6 måneder

06.12.2016 Årsaken er at det er funnet Listeria i ett av produktene. I tillegg er det påvist sporer som kan indikere innhold av andre sykdomsfremkallende bakterier.

Tema: Tilbaketrekkinger