Tilsynsresultater

Sushisteder har kuttet smørfisk fra menyen

16.02.2018 Færre sushirestauranter jukser med smørfisk, og mange har kuttet det helt ut av menyen. Det er konklusjonen etter undersøkelser Mattilsynet har gjort i Oslo, og analyser av prøver fra sushisteder over store deler av landet.

Tema: Tilsynsresultater


Smilefjesordningen gir bedre hygiene i serveringsbransjen

Mann og kvinne ved et kafébord.

07.02.2018 Evaluering etter mer enn 20 000 tilsyn viser at smilefjesordningen fungerer. Stadig flere serveringssteder får smilefjes ved første tilsyn, og brukerundersøkelser viser at ordningen er godt mottatt og likt av både serveringsbransjen og publikum.

Tema: Tilsynsresultater


Vær skeptisk når du handler kosttilskudd

Grå piller på grønn bakgrunn

01.02.2018 Mattilsynet har i 2011 kontrollert innhold, merking og markedsføring av kosttilskudd. Prosjektet viser et stort og uoversiktlig marked med et betydelig innslag av useriøse aktører. Prosjektet har avdekket helsefare knyttet til innhold av ulovlige stoffer i enkelte kosttilskudd, i første rekke potensmidler.

Tema: Tilsynsresultater


Lite tilfredsstillende forhold hos cateringvirksomhetene

27.01.2018 Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum gjennomførte høsten 2017 en tilsynskampanje i cateringvirksomheter. 35 bedrifter fikk besøk. Seks var bra, en ble stengt. Resten fikk større eller mindre pålegg om utbedringer.

Tema: Tilsynsresultater


Fremdeles høye nivåer av miljøgifter i sjømat innerst i Årdalsfjorden

Blåskjell og østers ligger på et pledd

19.12.2017 Nivåene av PAH i sjømat er gått ned innerst i Årdalsfjorden, men de er fremdeles høye. Fire kreftfremkallende varianter av miljøgiften er 15 ganger høyere enn grenseverdien, ifølge en ny rapport.

Tema: Miljøgifter


Mattilsynet har analysert brød, knekkebrød og frokostblandinger

Kornblanding, brødskive og knekkebrød.

19.12.2017 Mattilsynet har analysert innholdet av næringsstoffer, tungmetaller, akrylamid og muggsoppgifter i utvalgte brød, knekkebrød og frokostblandinger. Analysene viste at produktene inneholdt minimalt med uønskede stoffer.

Tema: Kornvarer


Vannverkene produserer trygt drikkevann

11.12.2017 De aller fleste vannverk i Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark har god kontroll med egne drikkevannbasseng. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn.

Tema: Tilsynsresultater


Trygg produksjon av rakfisk og andre innlandsfiskprodukter

Rakfisk anrettet på asjett med lefse, purre og rømme

20.11.2017 De aller fleste produsenter av rakfisk og annen innlandsfisk har god styring og produserer trygge produkter. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn.

Tema: Tilsynsresultater


Mye feil i merkingen av kjøttprodukter

15.11.2017 For tredje år på rad har Mattilsynet gjennomført en kampanje på merking av mat, og i 2015 var det kjøttprodukter som ble kontrollert. Undersøkelsen viste fortsatt mye feil merking også for denne gruppen av matvarer, med nesten to av tre produkter som hadde mangelfull eller feil merking.

Tema: Tilsynsresultater


Fortsatt feil å finne i merkingen av melk og melkeprodukter

15.11.2017 I årets merkesjekk har Mattilsynet undersøkt 74 utvalgte melk- og melkeprodukter fra 23 virksomheter. Selv om de fleste merkefeilene er mindre vesentlige, viser funnene at virksomhetene fortsatt har et stykke å gå for å følge kravene til merking.

Tema: Tilsynsresultater