Tilsynsresultater

(?)url: http://www.matportalen.no/

12 av 40 hadde for dårlig kontroll med halal-merket mat

Bilde av ordet

19.02.2015 Mattilsynet gjennomfører årlig flere tilsynskampanjer for å sjekke om maten er merket redelig. Ingen matvarer skal utgi seg for å være noe de ikke er, derfor er det skuffende at vi gjentatte ganger avdekker dårlig eller misvisende merket mat, sier seksjonssjef Randi Edvardsen i Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Mattilsynet advarer mot farlige kosttilskudd på nett

09.09.2015 Mattilsynet nedla tirsdag 10. februar omsetningsforbud for en stor mengde kosttilskudd solgt via nettsiden ellos.no. Grunnen er at mange av produktene inneholdt langt mer vitaminer og mineraler enn tillatt. I tillegg har Mattilsynet nedlagt omsetningsforbud mot to produkter solgt av shopping4net.com/no.

Tema: Tilsynsresultater


Flere funn av udeklarert svinekjøtt

Svinekjøtt, svinekjøttdeig, kokt skinke

22.02.2018 Mattilsynet har i nye prøver funnet udeklarert svinekjøtt i 5 produkter på det norske markedet. 3 av produktene hadde små mengder svinekjøtt i seg, noe som tyder på slurv. De andre 2 hadde større mengder, og det mistenker vi å være bevisst kriminalitet.

Tema: Fjørfe og kjøtt


Bare et produkt med for mye gluten

Kjeks merket med

10.07.2017 Det er viktig for glutenallergikere å kunne føle seg sikker på at spesialproduktene laget for dem virkelig er glutenfrie.

Tema: Tilsynsresultater


Har sjekket barnehager i Oslo-området

Barnehagebarn som spiser frukt

13.01.2015 Mattilsynet har inspisert 74 barnehager i Oslo, Asker og Bærum. Det ble funnet avvik i nesten alle, med ett hederlig unntak: Munkebekken Idrettsbarnehage hadde alt i orden rundt sin mathåndtering.

Tema: Tilsynsresultater


Dårlige rutiner hos matimportører

Lager med klemmentiner stablet i esker

08.01.2015 Mattilsynet har i 2014 sjekket om importører av mat har tilstrekkelig kunnskap om regelverket og gode nok rutiner for å sikre at varene de tar inn er trygge. 114 importører og førstemottakere ble kontrollert. Det viser seg at under halvparten har god nok kunnskap og rutiner på plass.

Tema: Tilsynsresultater