Tilbaketrekking:

«Røykt og gravet laks» produsert og pakket av M-400 for Gjendemsjø, trekkes fra markedet

Gjendemsjø AS trekker tilbake produktene «røykt- og gravet laks», produsert og pakket av M-400. Årsaken er at det er påvist Listeria monocytogenes.

Produktene er solgt i Bunnpris-kjeden og tilbaketrekningen gjelder alle varianter av kaldrøykt- og gravet lakseprodukter;

  • Laks røykt hel sider
  • Laks røykt skåret
  • Kaldrøykt bit
  • Gravet skåret
  • Gravet i bit

Gjendemsjø ber forbrukere som har kjøpt produktet om å kaste det eller levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt.

Listeriabakterier finnes naturlig i vann, jord, planter og dyr og finnes derfor også i enkelte næringsmidler. Den kan gi en sjelden men alvorlig infeksjon hos mennesker. I Norge er det 15-50 tilfeller i året. Det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper - som f.eks. gravide og personer med nedsatt immunforsvar - som blir syke av Listeria. Gravide og andre personer i risikogruppen, bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene. Se Kostråd til gravide

Siden Listeria vokser godt ved kjøleskaptemperatur og anaerob (vakuumert), kan slik oppformering skje selv under kjølelagring av matvarer. 

Kontakt:
Gjendemsjø N-6270 Brattvåg. www.gjendemsjo.no
Forbrukerkontakt, tlf: 70 20 91 00, gjendemsjo@gjendemsjo.no