Nyheter

Inntaket av omega-3 fettsyrer gir ikke negative helseeffekter

Fiskeoljekapsler på en skje

03.01.2013 Inntaket av omega-3 fettsyrer, inkludert fra kosttilskudd og beriket mat, utgjør ikke risiko for negative helseeffekter, og positive helseeffekter kan oppnås.

Tema: Tilsynsresultater


Få overskridelser av grenseverdier for plantevernmiddelrester i mat

Granatepler, appelsiner, mandariner, bananer, lime, pærer, squash, sitroner og epler ligger i kasser

03.01.2013 Resultatene fra Mattilsynets overvåkingsprogram i 2010 viser for tredje år på rad ingen overskridelser av grenseverdier for rester av plantevernmidler i norskprodusert mat. Nivåene var også lave i importerte varer.

Tema: Tilsynsresultater


For dårlig kontroll med matservering i barnehager og skolefritidsordninger

Barn som spiser.

03.01.2013 Mattilsynet har kontrollert 33 barnehager, skolefritidsordninger og oppvekstsentre i kommunene Hammerfest, Kvalsund, Måsøy og Nordkapp. Resultatene viser at de fleste virksomhetene ikke hadde tilfredsstillende kontroll med produksjon og servering av mat.

Tema: Tilsynsresultater


Restaurant stengt på grunn av helsefare

03.01.2013 Restauranten Agra på Lillestrøm er stengt av Mattilsynet inntil videre. Grunnen er generelt dårlig renhold samt kakerlakker i lokalene.

Tema: Tilsynsresultater


Standarden på sushirestaurantene kan bli bedre

Ulike typer sushi og soyasaus.

03.01.2013 Mattilsynets distriktskontor i Oslo har hatt fokus på sushirestauranter denne sommeren. 46 av rundt 150 restauranter har hatt besøk av inspektører. Av dem ble 9 helt eller delvis stengt.

Tema: Tilsynsresultater


Nedslående resultat etter tilsyn på spisesteder

Mattilsynets inspektør sjekker lageret på en restaurant

03.01.2013 Kun 9 av 18 spisesteder fikk karakteren bra etter Mattilsynets tilsynskampanje på restauranter og spisesteder i Bergen og omland i høst. - Dette er vi ikke fornøyd med, resultatet er nedslående sier Margrethe Wold, seniorinspektør i Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Lite miljøgifter i tran

Barn som får en skje med tran

03.01.2013 Tran inneholder lite miljøgifter viser en analyse NIFES har gjort på oppdrag av Mattilsynet. I analysen var det ingen prøver av marine oljer som overskred grenseverdier for tillatt mengde fremmedstoffer.

Tema: Tilsynsresultater


Trygg oppdrettsfisk

Laks i merd som blir foret i oppdrettsanlegg.

03.01.2013 Det er lave konsentrasjoner av medisinrester og andre uønskede stoffer i oppdrettsfisk. Det viser en ny rapport NIFES har laget på oppdrag fra Mattilsynet. Overvåkningen dokumenterer god sjømattrygghet med tanke på medisinrester og andre fremmedstoffer i oppdrettsfisk.

Tema: Tilsynsresultater


Trygg oppdrettsfisk

Laks i merd som blir foret i oppdrettsanlegg.

03.01.2013 Det var ingen funn av ulovlige legemidler, og innholdet av lovlig brukte legemidler og fremmedstoffer i ulike oppdrettsarter var langt under internasjonalt aksepterte grenseverdier. Det viser undersøkelser NIFES har gjort på oppdrag fra Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Førjulskampanje på Follorestauranter

Illustrasjonsfoto. Mattilsynets inspektør sjekker et restaurantkjøkken

03.01.2013 Foreløpig er Mattilsynet rimelig tilfredse med standarden på Follos spisesteder. Bare en restaurant var i nærheten av å bli stengt, mens flere utmerket seg med en god hygienisk standard da Mattilsynet startet sitt førjulstilsyn.

Tema: Tilsynsresultater