Nyheter

Omfattende ulovlig feilmerking av kosttilskudd

Kosttilskudd og grønne blad

17.02.2022 Ni av ti kosttilskudd Mattilsynet undersøkte i en nasjonal kampanje, var ulovlig merket med påstander som gir inntrykk av at de kan forebygge, behandle eller helbrede sykdom hos mennesker, eller det ble antydet slike egenskaper.

Tema: Tilsynsresultater


Stillehavsøsters fra Norwegian Shores trekkes fra markedet grunnet mistanke om norovirus

Stillehavsøsters

11.02.2022 Norwegian Shores, Vestfold trekker tilbake stillehavsøsters (Crassonstrea Gigas) med produksjonsdato 31.1.2022. Det er mistanke om norovirus.

Tema: Tilbaketrekkinger


Tilbaketrekking av ulovlig genmodifisert godteri “Warheads”

09.02.2022 Otra Event AS trekker tilbake fire varianter godteri “Warheads” fra Mexico. Årsaken er innhold av ulovlige genmodifiserte ingredienser. Ingen genmodifiserte næringsmidler er per i dag godkjent i Norge.

Tema: Tilbaketrekkinger


Bodylab tilbakekaller Protein pannekake og Vaffel Mix fra markedet

Bodylab pancake & waffle mix

03.02.2022 Bodylab tilbakekaller Protein pannekake og Vaffel Mix fra markedet, på grunn av fare for metallbiter i ingrediensen maisstivelse fra Frankrike. Se oversikt over butikker disse er solgt i.

Tema: Tilbaketrekkinger


Baconburger av svinekjøtt produsert for MENY av MatBørsen AS trekkes fra markedet

24.01.2022 NorgesGruppen og MatBørsen AS trekker tilbake Baconburger 2x140 gram med holdbarhet 30.01. 2022. Årsaken er at produktet ikke er merket med at det inneholder melk.

Tema: Tilbaketrekkinger


Mattilsynet har undersøkt innholdet i plantebaserte middagsprodukter og drikker

Ulike veganprodukter

19.01.2022 Det er stor interesse for vegetarisk kosthold i befolkningen, og dette krever kunnskap om plantebaserte matvarer som tilbys på det norske markedet. Mattilsynet har analysert 25 plantebaserte middagsprodukter og drikker for næringsstoffer og uønskede stoffer.

Tema: Tilsynsresultater


Freia Melkerull 74g trekkes tilbake fra markedet

27.01.2022 Mondelēz Norge AS tilbakekaller Freia Melkerull 74g med holdbarhetsdato 05.11.2022. Årsaken til tilbakekallingen er mulig innhold av mandler i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Utbrudd av salmonella etterforskes

Forsker som undersøker frukt og grønnsaker i et mikroskop

14.01.2022 Folkehelseinstituttet har oppdaget et utbrudd som er forårsaket av mage-tarmbakterien Salmonella Blockley. Så langt er det påvist smitte hos 16 personer bosatt i flere fylker i Norge. Smittekilden er foreløpig ukjent, og det er igangsatt utbruddsetterforskning i samarbeid med Mattilsynet og Veterinærinstituttet.

Tema: Smittestoffer