Tilsynsresultater
Ingen funn av Salmonella i tørkede produkter
08.06.2021
Det ble ikke funnet Salmonella i prøver av krydder, tørket bær, frukt- og nøtteblandinger, melkepulver og morsmelkerstatninger tatt ut i det norske markedet i 2020, viser Mattilsynets kontroll.
Tema: Tilsynsresultater
Husk god kjøkkenhygiene når du behandler svinekjøtt
29.04.2021
Svinekjøtt og kjøttdeig av svin kan inneholde bakterien Yersinia enterocolitica, som kan forårsake mage-tarminfeksjon, yersiniose, hos mennesker. Det er derfor viktig å være nøye med kjøkkenhygienen når du tilbereder produkter fra svin.
Tema: Tilsynsresultater
Like mykje fiber og mineral i glutenfrie produkt
09.04.2021
Glutenfrie produkt inneheld like mykje fiber og viktige mineral som tilsvarande produkt med gluten. Det viser eit nordisk samarbeidsprosjekt som Mattilsynet har delteke i.
Tema: Tilsynsresultater
Ni av 13 produkter til små barn hadde feil i merkingen
25.03.2021
Mattilsynet har undersøkt merkingen av 13 produkter innen kategoriene snacks, tørket frukt og kjeks, som er spesielt rettet mot barn under tre år og som ikke er regulert i forskrift om barnemat. Ni av produktene hadde mindre feil i måten de var merket på. Ingen feil var av en slik art at de har kunnet medføre helsefare.
Tema: Tilsynsresultater
Lave nivåer av radioaktivitet i sau høsten 2020
15.12.2020
Årets kontroll av radioaktivitet i levende sau og kjøttprøver fra slakteri viser generelt lave nivåer. Det har i høst ikke vært gitt pålegg om nedforing av sauene. Nivåene er omtrent som tidligere år.
Tema: Tilsynsresultater
God hygienisk kvalitet på salat og krydderurter
23.05.2022
Salat og krydderurter på det norske markedet har i hovedsak god hygienisk kvalitet, viser Mattilsynets overvåkingsprogram.
Tema: Tilsynsresultater
Få funn av ulovlig genmodifisert materiale på det norske markedet
04.12.2020
Mattilsynet fant i 2019 ulovlig innhold av genmodifisert materiale (GMO) i to prøver av importerte matvarer. Svært få økologiske produkter og barnemat og allergi- og vegetarprodukter inneholdt sporforurensninger med GMO, mens et stort antall sportsprodukter, slankeprodukter og medisinske næringsmidler inneholdt slik forurensning.
Tema: Genmodifisert mat (GMO)
Sjekka skjel for forureining
20.10.2020
Det er stabilt god status for skjel produsert for den norske marknaden, viser rapporten frå overvakinga i 2019. På oppdrag for Mattilsynet undersøkjer Havforskingsinstituttet kvart år norske skjel for tarmbakteriane E. coli og Salmonella, og for ulike miljøgifter. Formålet er å dokumentere nivået av miljøforureining, og sikre at skjel som blir selt på den norske marknaden er trygge å ete.
Tema: Tilsynssaker
Svært få matvarer i Mattilsynets overvåkningsprogram hadde radioaktivitet over grenseverdiene
18.09.2020
I 10 av 750 prøver var det overskridelser av grenseverdiene. Ni av prøvene var kjøtt fra sau og en var brunost. Overvåkningsprogrammet følger nivåene i matvarer i områdene som fikk mest nedfall etter Tsjernobylulykken i 1986.
Tema: Tilsynsresultater
Lite miljøgifter i marine oljer
19.08.2020
Havforskningsinstituttet har undersøkt innholdet av miljøgifter i ti forskjellige marine oljer som selges som kosttilskudd. Det var stor variasjon i innholdet av miljøgifter, men ingen av oljene hadde nivåer som oversteg grenseverdiene i Norge og EU.
Tema: Tilsynsresultater