Tilsynsresultater

Har vurdert cocktaileffekt av plantevernmidler

24.06.2022 Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) har på oppdrag for Mattilsynet vurdert om en kombinasjon av flere forskjellige plantevernmiddelrester i samme matvarer kan være helsefarlig. Svaret er nei så lenge innholdet av plantevernmiddelrester er under grenseverdiene, men det ble oppdaget unntak.

Tema: Tilsynsresultater


Fortsatt trygt, sunt og viktig å spise fisk

Ulike fiskeslag som ligger på is en fiskedisk

07.06.2022 Det er fremdeles trygt, sunt og viktig å spise fisk. Helsefordelene av å øke inntaket av fisk opp til to – tre middager i uken, oppveier risikoen ved å få i seg miljøgifter fra fisk. Det gjelder for alle aldersgrupper.

Tema: Tilsynsresultater


Få farlige E. coli-bakterier i norske spekepølser

Forskjellige spekepølser på trefjøl.

06.04.2022 Veterinærinstituttet har på oppdrag for Mattilsynet undersøkt 137 norske spekepølser for sykdomsfremkallende E. coli-bakterier (STEC). Det var ett funn av slike bakterier, men denne typen gir vanligvis ikke alvorlig sykdom hos mennesker. Selv om utvalget var lite, er konklusjonen at forekomsten av STEC i norske spekepølser er lav.

Tema: Tilsynsresultater


Gode resultater etter Mattilsynets kontroll av rakfiskprodusenter

Rakfisk med purreløk anrettet på fat

01.03.2022 De fleste rakfiskprodusenter og virksomheter med innlandsfisk som råvare, har gode rutiner som ivaretar produksjon av trygge produkter. Det viser tilsyn Mattilsynet har gjennomført.

Tema: Tilsynsresultater


Omfattende ulovlig feilmerking av kosttilskudd

Kosttilskudd og grønne blad

17.02.2022 Ni av ti kosttilskudd Mattilsynet undersøkte i en nasjonal kampanje, var ulovlig merket med påstander som gir inntrykk av at de kan forebygge, behandle eller helbrede sykdom hos mennesker, eller det ble antydet slike egenskaper.

Tema: Tilsynsresultater


Mattilsynet har undersøkt innholdet i plantebaserte middagsprodukter og drikker

Ulike veganprodukter

19.01.2022 Det er stor interesse for vegetarisk kosthold i befolkningen, og dette krever kunnskap om plantebaserte matvarer som tilbys på det norske markedet. Mattilsynet har analysert 25 plantebaserte middagsprodukter og drikker for næringsstoffer og uønskede stoffer.

Tema: Tilsynsresultater