Tilsynsresultater

Funn av plantevernmiddelrester i næringsmidler er stabilt og lavt

17.06.2021 Innholdet av plantevernmiddelrester i matvarer er lavt. Det viser Mattilsynets overvåkning av plantevernmiddelrester i næringsmidler i 2020. Restinnhold over grenseverdiene ble kun funnet i 2.4 prosent av prøvene. Norske produkter inneholder gjennomgående færre plantevernmiddelrester enn produkter fra andre land.

Tema: Tilsynssaker


Ingen funn av Salmonella i tørkede produkter

Blanding av nøtter og tørket frukt i to små serveringsboller av tre

08.06.2021 Det ble ikke funnet Salmonella i prøver av krydder, tørket bær, frukt- og nøtteblandinger, melkepulver og morsmelkerstatninger tatt ut i det norske markedet i 2020, viser Mattilsynets kontroll.

Tema: Tilsynsresultater


Husk god kjøkkenhygiene når du behandler svinekjøtt

Svinekjøtt, svinekjøttdeig, kokt skinke

29.04.2021 Svinekjøtt og kjøttdeig av svin kan inneholde bakterien Yersinia enterocolitica, som kan forårsake mage-tarminfeksjon, yersiniose, hos mennesker. Det er derfor viktig å være nøye med kjøkkenhygienen når du tilbereder produkter fra svin.

Tema: Tilsynsresultater


Like mykje fiber og mineral i glutenfrie produkt

Gluten free skrevet i mel, med diverse kornprodukter rundt

09.04.2021 Glutenfrie produkt inneheld like mykje fiber og viktige mineral som tilsvarande produkt med gluten. Det viser eit nordisk samarbeidsprosjekt som Mattilsynet har delteke i.

Tema: Tilsynsresultater


Ni av 13 produkter til små barn hadde feil i merkingen

25.03.2021 Mattilsynet har undersøkt merkingen av 13 produkter innen kategoriene snacks, tørket frukt og kjeks, som er spesielt rettet mot barn under tre år og som ikke er regulert i forskrift om barnemat. Ni av produktene hadde mindre feil i måten de var merket på. Ingen feil var av en slik art at de har kunnet medføre helsefare.

Tema: Tilsynsresultater