Tilsynsresultater
Lave funn av muggsoppgifter i fôr, korn og mel
27.06.2018
Det var generelt lave nivåer av muggsoppgifter (mykotoksiner) i korn som ble brukt til mat og fôr i Norge i 2017.
Tema: Tilsynsresultater
Dioksiner og PCB-nivå i norske egg og norsk melk er godt under grenseverdiene
27.06.2018
Mattilsynet har undersøkt om norskproduserte egg og norsk kumelk inneholder helseskadelige mengder av dioksin og dioksinlignende PCB. Svaret er at både egg og melk inneholder svært lite av disse miljøgiftene.
Tema: Tilsynsresultater
Lite plantevernmiddelrester i matvarer
27.06.2018
Mattilsynets overvåking av plantevernmiddelrester i matvarer i 2017 viser at nivået av plantevernmiddelrester generelt er svært lavt. Ingen av de norske produktene hadde rester av plantevernmidler over grenseverdiene.
Tema: Tilsynsresultater
Silikonprodukter brukt i matemballasje er undersøkt
23.05.2018
Matemballasje som inneholder silikon avgir ikke siloksaner i helseskadelige mengder til maten, viser en undersøkelse fra Mattilsynet. Silikon er et materiale som brukes mye, som for eksempel i bakeformer og kjøkkenredskaper.
Tema: Tilsynsresultater
Matsminke brukt på tunfisk i stort omfang
27.04.2018
Ulovleg bruk av matsminke avdekka i 1 av 5 prøvar av tunfisk tatt av Mattilsynet.
Tema: Tilsynsresultater
Urovekkende funn i utenlandske kosttilskudd
23.04.2018
Mattilsynet og Tollvesenet fant narkotika, anabole steroider, svært høyt koffeininnhold og reseptpliktige legemidler i 27 av 70 kosttilskudd kjøpt via utenlandske nettbutikker. Flere av funnene kan være direkte helsefarlige.
Tema: Tilsynsresultater
Minimalt med fremmedstoffer i kjøtt
21.02.2018
Mattilsynets overvåkingsprogram av fremmedstoffer i 2016, viser ingen alvorlige funn i kjøtt eller andre animalske produkter.
Tema: Miljøgifter
Sushisteder har kuttet smørfisk fra menyen

22.02.2018
Færre sushirestauranter jukser med smørfisk, og mange har kuttet det helt ut av menyen. Det er konklusjonen etter undersøkelser Mattilsynet har gjort i Oslo, og analyser av prøver fra sushisteder over store deler av landet.
Tema: Fisk og skalldyr
Smilefjesordningen gir bedre hygiene i serveringsbransjen
29.05.2018
Evaluering etter mer enn 20 000 tilsyn viser at smilefjesordningen fungerer. Stadig flere serveringssteder får smilefjes ved første tilsyn, og brukerundersøkelser viser at ordningen er godt mottatt og likt av både serveringsbransjen og publikum.
Tema: Kjøkkenhygiene
Lite tilfredsstillende forhold hos cateringvirksomhetene
22.02.2018
Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum gjennomførte høsten 2017 en tilsynskampanje i cateringvirksomheter. 35 bedrifter fikk besøk. Seks var bra, en ble stengt. Resten fikk større eller mindre pålegg om utbedringer.
Tema: Kjøkkenhygiene