Tilsynsresultater
2007: Risikovurdering av drikke med sukker og søtstoffer
09.08.2018
For de fleste vil det være gunstig å erstatte sukkerholdig brus/leskedrikk, saft og nektar med vann eller søtet brus/leskedrikk, saft og nektar med søtstoffer. Barn under 3 år bør ikke få drikke med søtstoffer. Det mener Mattilsynet og Helsedirektoratet. Synspunktene støttes av Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) i en ny rapport.
Tema: Drikke
Få funn av ulovlig genmodifisert materiale på det norske markedet i 2017
02.07.2018
Mattilsynet fant i 2017 ulovlig innhold av genmodifisert materiale (GMO) i fire prøver av importerte matvarer. Resultatene viser at forekomsten av ulovlig GMO i Norge er lav.
Tema: Tilsynsresultater
For dårlig hygiene hos take-away leverandører av sushi

29.06.2018
16 av 57 sushi take-away-steder hadde det meste i orden da Mattilsynet kom på uanmeldt tilsyn. Disse stedene hadde god hygiene og tilfredsstillende rutiner. 34 steder fikk pålegg fra Mattilsynet på grunn av dårlig hygiene eller andre regelbrudd. Fem sushi take-away-steder ble stengt på grunn av svært dårlig hygiene.
Tema: Tilsynsresultater
Lite plantevernmiddelrester i matvarer
27.06.2018
Mattilsynets overvåking av plantevernmiddelrester i matvarer i 2017 viser at nivået av plantevernmiddelrester generelt er svært lavt. Ingen av de norske produktene hadde rester av plantevernmidler over grenseverdiene.
Tema: Tilsynsresultater
Dioksiner og PCB-nivå i norske egg og norsk melk er godt under grenseverdiene
27.06.2018
Mattilsynet har undersøkt om norskproduserte egg og norsk kumelk inneholder helseskadelige mengder av dioksin og dioksinlignende PCB. Svaret er at både egg og melk inneholder svært lite av disse miljøgiftene.
Tema: Tilsynsresultater
Lave funn av muggsoppgifter i fôr, korn og mel
27.06.2018
Det var generelt lave nivåer av muggsoppgifter (mykotoksiner) i korn som ble brukt til mat og fôr i Norge i 2017.
Tema: Tilsynsresultater
Smilefjesordningen gir bedre hygiene i serveringsbransjen
29.05.2018
Evaluering etter mer enn 20 000 tilsyn viser at smilefjesordningen fungerer. Stadig flere serveringssteder får smilefjes ved første tilsyn, og brukerundersøkelser viser at ordningen er godt mottatt og likt av både serveringsbransjen og publikum.
Tema: Kjøkkenhygiene
Stadig bedre resultater fra smilefjesordningen
29.05.2018
Etter to fulle runder med smilefjesordningen, og mer enn 15 000 gjennomførte tilsyn, viser tallene at stadig flere serveringssteder får smilefjes ved første gangs tilsyn.
Tema: Kjøkkenhygiene
Sju av 10 serveringssteder får smilefjes
29.05.2018
Etter tre måneder med smilefjesordningen har Mattilsynet utført over 3 200 tilsyn over hele landet. I gjennomsnitt får sju av ti serveringssteder smilefjessymbolet, mens svært få får surmunn. Resultatene etter første kvartal viser også at ordningen har ført til en solid bedring av hygienestandarden hos de som har hatt besøk av Mattilsynet.
Tema: Kjøkkenhygiene
Silikonprodukter brukt i matemballasje er undersøkt
23.05.2018
Matemballasje som inneholder silikon avgir ikke siloksaner i helseskadelige mengder til maten, viser en undersøkelse fra Mattilsynet. Silikon er et materiale som brukes mye, som for eksempel i bakeformer og kjøkkenredskaper.
Tema: Tilsynsresultater