Koronavirus: Spørsmål og svar om mat og drikke

I følge Folkehelseinstituttet er det så langt ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann.

 Foto: Colourbox.com

Vask hendene når du lager mat hjemme

  • God håndhygiene er også viktig når du lager mat hjemme på ditt eget kjøkken.
  • Du bør alltid vaske hendene før du lager mat, spiser mat, mellom håndtering av ulike råvarer - og selvsagt etter toalettbesøk.
  • Du bør unngå å lage mat til andre når du har magesyke, vondt i halsen eller har betente sår på hendene.

Koronavirus smitter som ved forkjølelse og influensa, ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person.

Smitte kan skje direkte mellom personer eller indirekte via kontaktflater som dørhåndtak, ved at fingrene bringer viruset i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn.

Her finner du Mattilsynets svar på spørsmål knyttet til koronavirus og mat og drikke.