Gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær

Mattilsynet advarer gravide og kvinner som planlegger å bli gravide, mot ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.

Gravide og kvinner som planlegger bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Foto: Colourbox.com

Ingefær som ingrediens eller krydder i matlaging anses ikke som problematisk fordi inntaket av ingefær da vil være mye lavere enn i konsentrerte produkter som shots og kosttilskudd.

Bakgrunn:
Fødevaresestyrelsen i Danmark har på bakgrunn av en ny risikovurdering fra Det Danske Tekniske Universitet (DTU) gått ut med advarsel til gravide om å unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. I rapporten konkluderer DTU med at resultatene fra dyreforsøkene ikke utelukker at store mengder ingefær også kan gi økt risiko for abort hos mennesker. Forsøkene gir ikke svar på hvilke innholdsstoffer i ingefær som kan påvirke graviditeten, eller hvor store mengder som skal til. Folkehelseinstituttet har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert den danske rapporten, og støtter vurderingen om å advare gravide mot å innta ingefærshots og kosttilskudd med ingefær.

Les mer
Fødevarestyrelsen i Danmark advarer gravide mot ingefærshots

Danske Tekniske Universitet - Risikovurdering av ingefær

Relaterte spørsmål og svar