Hva er den beste metoden for å tine opp reker?

Reke

 Foto: iStockphoto

Anbefalt opptiningsmetode for frosne reker er langsom tining i kjøleskap, helst over natten. Små mengder kan tines på benken i romtemperatur under forutsetning av at de skal spises umiddelbart.

Dersom du har veldig dårlig tid kan små mengde reker også hurtigtines noen sekunder i kokende vann med påfølgende rask avkjøling i iskaldt vann. Dette bør imidlertid kun være en kriseløsning. Reken bør brukes straks.

Det eksisterer et tips om å bruke kokende vann med salt for å bevare smaken, men resultatet blir trolig kun at man erstatter rekesmak med saltsmak.

Å tine store mengder reker (flere kilo) kan være en utfordring, så fremt man ikke har kjølerom. Med kjølerom er rådet som for kjøleskap. Det er dessuten viktig å sette eskene slik at det er avstand mellom dem.

Derom du ikke har kjølerom eller plass i kjøleskapet, kan tining over natten i en kjølig kjeller være et alternativ. Det ar da svært viktig med ettersyn. Etter 6 - 8 timer kontrolleres rekene og blandes slik at de som ligger midt i esken blandes med de andre.

Dersom du må tine større mengder reker i romtemperatur må du sørge for å spre rekene på et større område slik at det blir jevn opptining. Legg rekene på store serveringsbrett/fat eller bruk matpapir.