Hvordan øke skriftstørrelsen?

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske teksten.

Mac-brukere: Hold Cmd-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske teksten.

  1. Rutiner og ledelse

    To av tre mulige

    Synlig rapport for smilefjes

    Ikke avdekket regelverksbrudd som krever oppfølging

    Meldeplikt for virksomheten

    Ikke vurdert

    Ansvaret til driftsansvarlige

    Ikke vurdert

    Internkontroll

    Mangler ved interne styrings- og kontrollrutiner for å sikre trygge matvarer

    Farevurdering og styringstiltak

    Ikke vurdert

    Opplæring og kompetanse

    Mangler ved instruksjon og opplæring av medarbeidere i arbeidsrutiner av betydning for mattryggheten

  2. Lokaler og utstyr

    En av tre mulige

    Generelt - planløsning, standard og vedlikehold

    Vesentlige mangler ved hygienisk standard på lokaler, innredning og utstyr

    Lokaler - spesielle krav ved tilberedning, bearbeiding og foredling

    Ikke vurdert

    Renhold

    Vesentlige mangler ved rutiner for rengjøring av lokaler og utstyr med stor konsekvens for mattryggheten

    Håndtering av avfall

    Ikke vurdert

    Bekjempe skadedyr

    Ikke vurdert

    Håndvask

    Mangler ved utstyr for nødvendig håndhygiene av betydning for mattryggheten

    Personaltoalett og garderobe

    Mangler ved toalett- og garderobeforhold av betydning for mattryggheten

  3. Mathåndtering og tilberedning

    To av tre mulige

    Råvarer

    Mangler ved rutiner for innkjøp, mottak eller håndtering av råvarer av betydning for hygienisk sikkerhet

    Vann og is

    Ikke vurdert

    Forurensningsfare

    Mangler ved rutiner for oppbevaring og håndtering for å hindre forurensing av maten

    Lagring

    Ikke vurdert

    Transport

    Ikke vurdert

    Personalets helse og hygiene

    Mangler ved rutiner for personlig hygiene av betydning for trygg mathåndtering

    Kjølekjeden

    Mangler ved rutiner for å sikre at mat oppbevares ved tilstrekkelig lav temperatur

    Varmebehandling

    Ikke avdekket regelverksbrudd som krever oppfølging

    Nedkjøling

    Mangler ved rutiner for nedkjøling av varm mat

    Tining

    Ikke vurdert

  4. Merking og sporbarhet

    To av tre mulige

    Sporbarhet og merking

    Ikke avdekket regelverksbrudd som krever oppfølging

    Merking av allergeningredienser

    Mangler ved obligatorisk informasjon/merking av allergener i servert mat

Mattilsynet har kontrollert etterlevelsen av sentrale krav i matlovgivningen. Resultatene baserer seg på observasjonene som ble gjort og de opplysningene vi fikk under inspeksjonen.