• Hopp til innhold [Accesskey 's']
  • Hopp til søk [Accesskey '4']
  • Gå til nettstedskart
  • Gå til oversikt A-Å-index
  • Hjem [Accesskey '1']
Matportalen logo
Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • SØK
  • MENY

???search.widget.error.query.empty???

LUKK
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • Matvaregrupper
    • Drikke
    • Egg
    • Fisk og skalldyr
    • Fjørfe og kjøtt
    • Grønnsaker, frukt og bær
    • Kornvarer
    • Margarin, smør, matolje o.l.
    • Melk og melkeprodukter
    • Sukker og søte produkter
    • Diverse retter, produkter og ingredienser
    • Lukk meny
  • Råd til spesielle grupper
    • Allergikere
    • Ammende
    • Barn
    • Gravide
    • Idrettsutøvere
    • Kvinner i fruktbar alder
    • Spedbarn (0-12 md)
    • Vegetarianere
    • Lukk meny
  • Kosthold og helse
    • Kostholdsundersøkelser
    • Kostråd
    • Kosttilskudd
    • Næringsstoffer
    • Nøkkelhullet
    • Overvekt
    • Undervekt
    • Lukk meny
  • Matsmitte og hygiene
    • Kjøkkenhygiene
    • Smittestoffer
    • Småkryp i maten
    • Syk av maten
    • Lukk meny
  • Uønskede stoffer i mat
    • Biologiske gifter
    • Medisinrester
    • Miljøgifter
    • Plantevernmidler
    • Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper
    • Stoffer ved tillaging av mat
    • Lukk meny
  • Merking
    • Genmodifisert mat (GMO)
    • Merking av mat
    • Nøkkelhullet
    • Tilsetningsstoffer
    • Vitaminer og andre stoffer tilsatt i mat og drikke
    • Økologisk mat
    • Lukk meny
  • Verktøy
    • Advarsler
    • Tilbaketrekkinger
    • Blåskjellvarsel
    • Informasjonsmateriell
    • Kostholdsplanleggeren
    • Matvaretabellen
    • Nøkkelhullet
    • Spørsmål & svar
    • Tilsynsresultater
    • Lukk meny
  • Fysisk aktivitet
    • Råd for trening og mosjon
    • Trening og kosthold
    • Lukk meny
Du er her: Matportalen.no / Verktøy / Blåskjellvarsel / Blåskjell for dummies

Blåskjell for dummies

Lurer du noen ganger på hvor du kan plukke blåskjell? Hvordan de skal oppbevares? Hvordan du kan sjekke at de er levende? Se Mattilsynets video om blåskjell og lær deg det du trenger før turen i fjæra.

Se det oppdaterte blåskjellvarselet her

Se svar på ofte stilte spørsmål om blåskjell her

Innholdsansvarlig

Mattilsynet
Mattilsynet Kontakt: 22 40 00 00

Publisert: 26.04.2011

Sist endret: 12.07.2017

Fant du det du lette etter?

Matportalen.no

  • Om matportalen.no
  • Kontakt oss
  • Nettstedskart
  • Cookies, personvern og sikkerhet
  • Information in English

Sosiale medier

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på Twitter
  • Abonner med RSS

Tjenester fra Mattilsynet

  • Matvaretabellen.no
  • Kostholdsplanleggeren.no
  • Blåskjellvarsel
  • Informasjonsmateriell
Mattilsynet logo

Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet, NIBIO, Havforskningsinstituttet, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.