Tilbaketrekking:

Coop trekker tilbake to typer Coop Laksefilet 600g

Coop Norge SA trekker tilbake Coop Laksefilet med skinn 600g og Coop Laksefilet med sitronpepper 600g. Årsaken er funn av Listeria i råvaren.

  • Laksefilet med sitronpepper
  • Coop laksefilet med skinn

Tilbaketrekningen gjelder følgende varer:

  • Produktnavn: Coop Laksefilet med skinn 600g og Coop Laksefilet med sitronpepper 600g
  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Coop Norge SA
  • Batch/Lotnr.: 80314
  • Best før-dato: 30.08.2021

Fakta om Listeria

Listeriabakterier finnes naturlig i vann, jord, planter og dyr og finnes derfor også i enkelte næringsmidler. I motsetning til de fleste andre bakterier som gir sykdom hos mennesker, vokser listeriabakterier ved kjøletemperatur. Listeriabakteriene i matvarer kan stamme fra råvarer eller de kan være tilført fra mennesker eller utstyr ved produksjon, salg og tilberedning.

Matvarer med lang holdbarhetstid som spises uten videre varmebehandling er derfor risikoprodukter. Eksempler på slike er myke oster og upasteuriserte halvfaste oster, røyket, raket og gravet fisk, og noen typer kjøttpålegg.

Listeriabakterier, spesielt Listeria monocytogenes, kan være årsak til alvorlig sykdom hos mennesker. Individer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt, og selv små smittedoser kan føre til sykdom og i verste fall død hos eldre, nyfødte og personer med underliggende sykdommer. For gravide kan bakterien medføre abort.

Normalt friske personer kan også bli syke av bakterien, men symptomene er normalt lettere og de tåler noe større mengder av bakterien enn mer utsatte personer

Coop Laksefilet med skinn 600g og Coop Laksefilet med sitronpepper 600g er solgt i Coop OBS, Coop Mega og Extra over hele landet.

Tilbaketrekkingen skyldes av funn av Listeriabakterien i råvaren. Avviket ble oppdaget av produsenten i en rutinekontroll.

Coop Norge SA ber forbrukere som har kjøpt produktet med den spesifikke holdbarhetsdatoen om å levere produktet tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene, eller kaste det.

Se Coop sin pressemelding av 23.08.2021.

Kontaktperson i virksomheten:

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef Coop Norge SA, tlf. 905 99 726.