Tilbaketrekking:

Einerrøkt røyefilet fra Li-snadder trekkes fra markedet

Einerrøkt røyefilet fra Li-snadder trekkes tilbake fra markedet på grunn av funn av listeria i råvaren hos en underleverandør.

Tilbaketrekkingen gjelder følgende vare:

  • Produktnavn: Einerrøkt røyefilet
  • Råvareleverandør: Blåfjell, 7884 Sørli
  • Produsent: Li-snadder, 7882 Nordli
  • Pakkedato: 25.11.2019
  • Holdbarhetsdato: 25.01.2020

Det er solgt ca 70 kilo av produktet i noen Coop-butikker Trøndelag og på førjulsmarked på Namdalsmuseet i Namsos. Produktet er trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikk.

Listeria er en bakterie som finnes nesten overalt i jord og slam og vegetasjon, i elver og tjern og i tarmen hos mange dyrearter. Den kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker. Her i Norge er det 15-50 tilfeller i året.

Det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper - som f.eks. gravide og personer med nedsatt immunforsvar - som blir syke av Listeria. Gravide og andre personer i risikogruppen, bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene. Les mer på Matportalen.no: Kostråd til gravide

Det spesielle med Listeria er at den kan formere seg i kjøleskapstemperatur. Matvarer som har lang holdbarhet og som spises uten å bli varmet opp kan være smittekilder. Slike produkter kan være rakefisk, gravet fisk, røkt fisk, kokt kjøttpålegg og myke modningsoster og muggoster. Det hjelper ikke å fryse matvarene, men riktig varmebehandling av maten tar knekken på bakterien.

Kontaktpersoner:
Lisnadder as Ole Ivar Ness, tlf 47903286, lisnadder@gmail.com
Blåfjell as John Helge Inderdal, tlf 91376624, jhi@blafjell.no