Tilbaketrekking:

Iceland Mat AS trekker "2 Atlantic salmon fillets hoisin 270 g" fra markedet

Iceland Mat AS trekker tilbake 2 Atlantic salmon fillets hoisin 270 g. Årsaken er funn av etylenoksid i sesamfrø benyttet i produktet.

Iceland Mat Atlantic salmon fillets hoisin

 Foto: Iceland Mat

Tilbaketrekkingen gjelder følgende vare:

  • 2 Atlantic salmon fillets hoisin 270 g
  • Importør: Iceland Mat AS
  • Batch/Lotnr/ best før dato; BB 17/02/2022, BB 20/02/2022, BB 21/02/2022, BB 07/04/2022, BB 15/04/2022 og BB 21/04/2022

Produktet er solgt i Iceland Mat AS sine butikker i Norge; Stovner, St Hanshaugen, Bekkestua, Asker og Larvik.

Iceland Mat AS ber forbrukere som har kjøpt produktet om å levere det tilbake til butikk for full refusjon.

Etylenoksid er en giftig gass som brukes til desinfeksjon og produksjon av etylenglykol. Etylenoksid er utgangsstoff for en rekke tekniske produkter. Etylenoksid dreper insekter og bakterier og benyttes i blandinger med karbondioksid som middel mot utøy.

Studier viser at etylenoksid kan være gentoksisk og det er derfor ikke mulig å sette trygge nivåer for inntak. Du blir ikke akutt syk av å spise sesamfrø eller produkter laget med disse sesamfrøene. Etylenoksid skal likevel ikke være til stede i maten fordi stoffet kan gi økt risiko for alvorlige helseskader. Hvor mye risikoen øker vil være avhengig av hvor mye etylenoksid du får i deg fra forurensede sesamfrø over tid. Selv om risikoen øker, fører det nødvendigvis ikke til utvikling av alvorlig sykdom. Folkehelseinstituttet vurderer det slik at inntak av sesamfrø som inneholder etylenoksid ikke utgjør noen akutt helsefare, men siden stoffet kan skade gener, kan det over tid gi økt kreftrisiko.

Kontaktperson hos Iceland Mat: Elin Kristin Skjølsvold