Tilbaketrekking:

Lykkeland AS trekker tilbake spisesett for barn i plast

Lykkeland AS trekker tilbake spisesett for barn av melaminplast. Spisesettet består av hvitfarget tallerken, bolle, spiseskje og kopp med bilde av en giraff. Produktnavn er Sophie la Girafe melaminsett (Vulli S.A.S. Frankrike). Varenr er 220124. Batchnr er BN 897275. Årsaken er for høy migrasjon av melamin fra spisesettet.

Melanin plastservise

Tilbaketrekningen gjelder følgende vare

  • Produktnavn: Sophie la Girafe melaminsett (Vulli S.A.S. Frankrike)
  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Lykkeland AS
  • Produktene produseres i Kina og importeres til Frankrike (Vulli)
  • Varenummer: Ref 220124
  • Batch/Lotnr: BN 897275

Tretten spisesett totalt er levert til butikker ila 2018 og 2019. Disse er levert til Kodial Leker Horten i 2018, Småtroll AS Molde i 2018 og Bare Barn Sortland i 2018. Ett spisesett er solgt via Lykkelands nettbutikk i 2018. I 2019 er det levert spisesett til en butikk Mamman Min og Meg i Son, men disse spisesettene er bekreftet ikke solgt.

Lykkeland melder at alle butikkene har fått beskjed om salgstopp.

Lykkeland AS ber forbrukere som har kjøpt produktet returnere varene til butikk og kundene vil få tilbake pengene. Produktet kan også sendes til importør: Lykkeland AS, Co/Colliflow, Havnevegen 70 SKIEN.

Melamin er et kjemisk stoff som brukes i produksjon av spesielle plasttyper og kan gjenfinnes i mat som følge av migrasjon fra matkontaktmaterialer (eks. tallerken, kopper). Produkter av melaminplast hvor migrasjonen av melamin overskrider den tillatte grensen, er ikke egnet for kontakt med mat. Stoffet kan ha skadelig effekt på nyrene.

Lykkeland AS: Renè Ågren, telefon 41922545

Mattilsynet: Signe Sem, fagrådgiver, region Øst, telefon 22778905