Tilbaketrekking:

OrientDeli AS trekker tilbake basilikum og koriander fra Thailand på grunn av funn av E. coli

Tilbaketrekkingen gjelder korianderblader og basilikum av typen Sweet basil, pakket i gjennomsiktige plastposer à 80 og 100 g. Posene er merket med «Coriander» eller «Sweet Basil». Urtene er importert av OrientDeli AS i Oslo og solgt videre til flere frittstående dagligvarebutikker i Norge. Varene trekkes tilbake på grunn av funn av bakterien Escherichia coli.

Etikettene for OrientDeli Koriander og OrientDeli Sweet basil.

Poser merket med «Coriander» eller «Sweet Basil» fra OrientDeli trekkes tilbake på grunn av funn av E. coli. Foto: Mattilsynet

Tilbaketrekkingen gjelder følgende vare:

  • Produktnavn: «Coriander» og «Sweet Basil»

  • Navn på virksomheten som kaller tilbake varene: OrientDeli AS

  • Produksjonsvirksomhet: Chatchawan Import Export & Packaging

  • Importør: OrientDeli AS

  • Batch/Lotnr.: 902-115

  • Opprinnelsesland: Thailand

Urtene er solgt i frittstående dagligvarebutikker fra 25. april 2018.

Det er solgt cirka 650 pakker koriander og 580 pakker basilikum fra det gjeldende partiet. Importøren har trukket tilbake varene fra butikkene som har kjøpt dem. Posene fra dette partiet er merket med lotnummer 902-115.

Årsaken til tilbaketrekkingen av disse urtene er funn av tarmbakterien E. coli på bladene. Tilstedeværelsen av E. coli er en indikator på at varen er forurenset med fekalt materiale. Det betyr at det er en risiko for at det også finnes sykdomsfremkallende tarmbakterier på bladene. Kunder som har kjøpt bladene tilrådes å kaste dem eller levere dem tilbake til butikken.

Kontaktpersoner:
OrientDeli AS kan kontaktes på tlf. 22 65 58 80.
Mattilsynets kontaktperson: Annette Haugane, tlf. 22 77 79 08.