Tilbaketrekking:

Orkla Foods Norge trekker tilbake ulike Stabburets leverpostei fra markedet

Orkla Foods Norge trekker tilbake ulike typer Stabburet Leverpostei. Årsaken er at det er funnet etylenoksid i råvaren Johannesbrødkjernemel. Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas i store mengder over tid.

  • leverpostei, leverpostei grovere og leverpostei glutenfri
  • Bokser med leverpostei, leverpostei kylling, grovere leverpostei.

Tilbaketrekningen gjelder følgende varer:

  • Produktnavn: Stabburet
  • Stabburet Leverpostei Porsjon 22g:
    Fra og med 10.07.2025, til og med 28.08.2025
    Fra og med 17.10.2025 til og med 17.02.2026
  • Stabburet Leverpostei Grovere Porsjon 22g:
    Best før: 09.08.2025.
    Fra og med 21.10.2025 til og med 18.02.2026
  • Stabburet Leverpostei Glutenfri 22g
    Best før: 22.07.2025
    Fra og med 01.11.2025 til og med 11.02.2026
  • Stabburet Leverpostei Kylling 100g
    Fra og med 13.06.2025, til og med 02.08.2025
    Fra og med 19.11.2025 til og med 17.01.2026
  • Stabburet Leverpostei 100g
    Fra og med 08.07.2025, til og med 27.08.2025
    Fra og med 23.10.2025 til og med 24.02.2026
  • Stabburet Leverpostei Grovere 100g
    Best før merket 12.07.2025
  • Stabburet Leverpostei 200g
    Fra og med 12.06.2025, til og med 28.08.2025
    Fra og med 17.10.2025 til og med 21.02.2026
  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Orkla Foods Norge

Samleside for tilbaketrekking av produkter som inneholder tilsetningsstoffet johannesbrødkjernemel med ulovlig plantevernmiddel.

Produktene er solgt til butikker i hele Norge.

Orkla Foods Norge ber forbrukere som har produkter merket med aktuelle best før-datoer om å ta kontakt med Orkla Foods Norge forbrukerservice og få refundert kjøpet av varen. De kan deretter kaste varene.

Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas i store mengder over tid.

Kontaktpersoner:

For forbrukere: Orkla Forbrukerservice, Tlf. 22 06 27 92

For presse: Dag Olav Stokken, Kommunikasjonsdirektør Orkla, Tlf. 916 65 078

Andre henvendelser: Ane Grjotheim, Kvalitetssjef Orkla Foods Norge, Tlf: 911 30 081