Tilbaketrekking:

»Rapunzel Choco», »Rapunzel Tiger Creme» og »Rapunzel Samba Haselnuss» fra Kinsarvik Fruktutsalg AS og »Rapunzel Choco» fra Norganic AS trekkes fra markedet.

»Rapunzel Choco», »Rapunzel Tiger Creme» og »Rapunzel Samba Haselnuss», i glass à 250 g, er tatt ut av salg på grunn av feil allergenmerking på de norske etikettene. Feilen ble funnet etter en bekymringsmelding til Mattilsynet om allergisk reaksjon hos en person med melkeallergi. Produktene skal merkes med rett informasjon før de igjen kan selges.

Glass med de økologiske påleggene «Rapunzel Choco», Rapunzel Tiger Creme" og "Rapunzel Samba Haselnuts"

 Foto: Rapunzel Naturkost GmbH

Tilbaketrekningen gjelder følgende vare:

  • Produktnavn: »Rapunzel Choco», »Rapunzel Tiger Creme» og »Rapunzel Samba Haselnuss» (ansvarlig distributør Kinsarvik Fruktutsalg AS, Bergen)
  • Produktnavn: «Rapunzel Choco» (ansvarlig distributør Norganic AS, Klepp Stasjon)
  • Produsent: Rapunzel Naturkost GmbH, Tyskland
  • Batch/Lotnr.: Alle i salg t.o.m. 23. april 2018
  • Opprinnelsesland: Tyskland

Produktene er merket av produsenten med informasjon på blant annet tysk om at produktet kan inneholde spor av hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, macadamianøtter, valnøtter, peanøtter, sesamfrø, lupin og melk.

Produkter som distribueres av Norganic AS er påsatt etikett med norsk merking «Sjokoladepålegg, uten melk», men er også merket med «Kan inneholde spor av…». Merkingen er motstridende og villedende for forbrukere med melkeallergi.

Produkter som distribueres av Kinsarvik Fruktutsalg AS er påsatt etikett med norsk merking uten informasjonen «Kan inneholde spor av…». Denne merkingen gir derfor ikke nok informasjon til forbrukere med ulike allergier.

Tatt ut av salg

Produktene ble tatt ut av salg hos importørene og deres kunder 23. april 2018. Det gjelder et stort antall helsekostforretninger, samt visse dagligvare- og spesialforretninger og institusjoner.

Vi oppfordrer forbrukere som ikke kan bruke produktene om å levere dem til butikken de er kjøpt. Informasjon om saken og råd til forbrukere vil også gis i butikkene og på importørenes egne nettsider.

Vi gjør oppmerksom på at flere importører kan ha tilsvarende feil i sin norske merking.

Kontaktpersoner

Kontaktperson Norganic AS: Tone Lambrigtsen, tlf. 51 11 28 01

Kontaktperson Kinsarvik Naturkost AS:  Frode Kronstad, tlf. 932 20 560

Kontaktpersoner Mattilsynet: Inga Torp Nielsen, tlf. 22 77 83 09 / Jenny Mehammer, tlf. 22 77 83 97.