Tilbaketrekking:

Thick and Juicy Big Beef Burger fra Nordfjord Kjøtt A/S - EFTA 142 trekkes fra markedet

Nordfjord Kjøtt A/S trekker tilbake produktet «Grill Thick and Juicy Big Beef Burger» med siste forbruksdag 08.08.20. Årsaken er funn av E.Coli over grenseverdi.

Nordfjord juicy big beef burger

 Foto: Nordfjord kjøtt

Tilbaketrekningen gjelder følgende vare

  • Produktnavn: Grill Thick and Juicy Big Beef Burger
  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Nordfjord Kjøtt A/S
  • Produksjonsvirksomhet: Nordfjord Kjøtt A/S
  • Varenummer: 1828
  • Siste forbruksdato:08.08.20

Partiet består av 3036 kg av det aktuelle kjøttet, kjøttet er distribuert og solgt i hele Norge gjennom butikkkjeden Rema 1000. Pakningene er 2 X 180 gram. Nordfjord Kjøtt A/S melder at  produktet er trukket fra markedet og ikke lenger finnes i butikkene. Nordfjord Kjøtt A/S ber forbrukerene som har kjøpt produktet om å kaste det eller levere det inn til nærmeste Rema1000 butikk. Produktet inneholder funn av E.Coli over grenseverdi (i henhold til forordning EU 2073 mikrobiologiske kriterier).

Escherichia coli, bedre kjent som E. coli, finnes i tarmens normalflora hos alle mennesker og varmblodige dyr. Bakterien overføres vanligvis gjennom kjøtt som ikke er varmebehandlet, forurensede grønnsaker, upasteurisert melk, vann, ved direkte kontakt med dyr som skiller ut bakterien, eller fra person til person.

Enkelte varianter av bakterien kan gi tarminfeksjoner, og i verste fall kan den føre til infeksjonen hemolytisk-uremisk syndrom (HUS). Dette er en alvorlig tilstand med nyresvikt og blodforandringer og starter som regel som en mage-/tarminfeksjon med blodig diaré.

Eldre og barn er spesielt utsatt for alvorlig sykdom.

Kontaktinformasjon

Nordfjord Kjøtt A/S: Randi Støyva, randis@nordfjord-as.no, tlf.40551781

Mattilsynet Avdeling Nordfjord: Fungerende avdelingsleder Bente Sande

E-postadresse: bente.sande@mattilsynet.no

Direkte telefon: 22 77 79 91

Mobil: 91 52 42 85

Mattilsynets sentralbord telefon 22 40 00 00