Nyheter

Bakehuset Nord-Norge tilbakekaller et parti makroner fra butikkene i Troms, Finnmark og Lofoten

27.04.2017 Bakehuset Nord-Norge tilbakekaller makroner i smakene appelsin og sjokolade, eple, markjordbær og salt karamell, som merket 1. mai. Årsaken er at varedeklarasjonen på forpakningen ikke opplyser om at varene inneholder mandler.

Tema: Advarsler

Lite rester av plantevernmidler og smittestoffer i norske og importerte bær

27.04.2017 Mattilsynet har sjekket i alt 698 forskjellige prøver av jordbær, bringebær og blåbær. Det ble ikke funnet bær med plantevernmiddelrester over grenseverdiene, og kun tre prøver inneholdt ulike smittestoffer.

Tema: Plantevernmidler

Trygt å spise kveite under 100 kilo

26.04.2017 En ny undersøkelse viser at det er trygt å spise kveiter under to meter (ca. 100 kilo). Kveiter over denne størrelsen inneholder derimot høye nivåer av miljøgifter og bør ikke spises. Slike store kveiter skal slippes ut igjen.

Tema: Fisk og skalldyr

En boks D-vitamin

VITA trekker tilbake D-vitamin fra VITA HELSE

11.04.2017 VITA trekker tilbake D-vitaminprodukt etter funn av for høye verdier av D-vitamin i produktet.

Tema: Advarsler

Rakfisk anrettet på asjett med lefse, purre og rømme

Trygg produksjon av rakfisk og andre innlandsfiskprodukter

04.04.2017 De aller fleste produsenter av rakfisk og annen innlandsfisk har god styring og produserer trygge produkter. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn.

Tema: Tilsynsresultater

Funn av ulovlig genmodifisert papaya

03.04.2017 Mattilsynet har funnet ulovlig genmodifisert papaya fra Thailand, og har derfor nedlagt forbud mot import og salg av all fersk papaya fra OrientDeli.

Tema: Advarsler

Gravide i Norge drikker minst i Europa

31.03.2017 Andelen kvinner i Europa som drikker alkohol når de vet at de er gravide, er lavest i Norge og høyest i Storbritannia. Det kommer fram i en studie blant 7000 kvinner i 11 europeiske land.

Tema: Gravide

Et stykke rå laks på et skjærebrett

Meir miljøgifter i villaks enn i oppdrettslaks

22.03.2017 Det er høgare nivå av miljøgifter i norsk villaks enn det er i norsk oppdrettslaks. Det viser ein ny norsk studie. Dette er den første store studien som samanliknar den laksearten vi har i norsk natur med norsk oppdrettslaks.

Tema: Fisk og skalldyr

"Fersk og Ferdig Spagetti carbonara håndlaget" trekkes fra markedet

10.03.2017 Unil AS og Matbørsen AS trekker tilbake produktet “Fersk og Ferdig Spagetti carbonara håndlaget” med best før dato 27.03.2017. Årsaken er feil bruk av emballasje, slik at noen av pakkene inneholder fiskegrateng.

Tema: Advarsler

Grillet laks med couscous

NIFES lanserer ny og forbedret Sjømatdata

08.03.2017 I dag lanserer NIFES en ny versjon av Sjømatdata. Dette er en database der man kan finne innhold av uønskede stoffer og næringsstoffer i fisk og fiskeprodukter fra Norge. Databasen inneholder gjennomsnittstall tilbake fra 2006.

Tema: Fisk og skalldyr