Nyheter

Olaf Ellingsen AS tilbakekaller krydderbokser med HINDU Økologisk Oregano

HINDU Økologisk Oregano

25.08.2017 Olaf Ellingsen AS informerer om at de tilbakekaller krydderbokser med HINDU Økologisk Oregano. Årsaken er at det er funnet en betydelig andel blader i produktet som ikke stammer fra oreganoplanten. Funnet vurderes ikke til å utgjøre noen helsefare.

Tema: Advarsler


OrientDeli trekker tilbake korianderblader fra Thailand

Koriander fra OrientDeli. Foto: Importøren

24.08.2017 Tilbaketrekkingen gjelder korianderblader pakket i gjennomsiktige plastposer à 80 g. Posene er merket med «Coriander». Urtene er importert av OrientDeli AS i Oslo og solgt videre til flere frittstående dagligvarebutikker i Norge. Varen trekkes tilbake på grunn av funn av bakterien E. coli.

Tema: Tilbaketrekkinger


Abiramy Cash & Carry trekker tilbake curryblader fra Sri Lanka

Curryblader fra Abiramy Cash & Carry. Foto: Importøren.

24.08.2017 Tilbaketrekkingen gjelder curryblader merket med «curry leaves (Murraya melongena)», pakket i gjennomsiktige plastposer à 80 g. Currybladene er importert av Abiramy Cash & Carry i Oslo og solgt i tilhørende butikk. Varen trekkes tilbake på grunn av funn av bakterien E. coli.

Tema: Tilbaketrekkinger


Sarrazac AS trekker tilbake chevrè-ostene Romarin og Lorenthym

Chevrè-osten Lorenthym.

24.08.2017 Chevrè-ostene Romarin og Lorenthym trekkes tilbake fra markedet. Årsaken er at ostene kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier.

Tema: Advarsler


Lav helserisiko fra radioaktivitet i mat og drikke

23.08.2017 Helserisikoen ved radioaktivitet i mat og drikke i Norge er lav for de aller fleste, viser en risikovurdering som Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har gjort for Mattilsynet.

Tema: Miljøgifter


Orkla trekker tilbake 16 dressingprodukter etter spor av fipronil

22.08.2017 Mattilsynet er informert om at Orkla Foods trekker tilbake 16 forskjellige Idun dressinger etter spor av insektsmiddelet fipronil. Mengden fipronil i dressingene utgjør ingen helserisiko.

Tema: Egg


Lite radioaktiv forureining i oppdrettslaks

Oppdrettslaks

14.08.2017 Forureininga i oppdrettslaksen er låg og langt under grenseverdien. Nivåa er tilsvarande eller lågare enn i villfisk.

Tema: Tilsynsresultater


Egg fra Nederland med spor av insektmiddel

11.08.2017 Flere land i Europa har de siste ukene tilbakekalt millioner av egg fra Nederland etter at det er funnet spor av insektmiddelet fipronil. Har du spist egg i noen av de berørte landene er det ingen grunn til bekymring. Eggene utgjør ingen helserisiko i normale mengder.

Tema: Egg


«Alfalfa spirer» fra Norske Spirer trekkes fra markedet.

07.08.2017 Norske Spirer trekker tilbake produktet «Alfalfa spirer» med siste forbruksdag 18.08.17 og tidligere. Årsaken er funn av Salmonella i produktet. Salmonellaen er ikke typet, men på grunn av risiko for helsefare trekker virksomheten produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


BAMA kaller tilbake vannmelon

28.07.2017 BAMA kaller tilbake et parti vannmelon fra Spania etter funn av rester av et plantevernmiddel over grenseverdien. Funnet ble gjort i prøver av vannmelon som var tilgjengelig for salg i perioden 25. – 27. juli 2017.

Tema: Tilbaketrekkinger