Tilbaketrekking:

Varmrøkt fjellrøye fra Sæterstad gård AS trekkes fra markedet

Sæterstad gård AS, trekker tilbake produktet “Varmrøkt fjellrøye” med best før dato 07.02.2017. Årsaken er at det er påvist forekomst av bakterien Listeria monocytogenes, som kan gi infeksjon.

Tilbaketrekkingen gjelder følgende:

  • Produktnavn: “Varmrøkt fjellrøye”
  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Sæterstad gård AS
  • Batchnummer (merket på pakningene): 108
  • Best før dato: 07.02.2017

Det ble produsert 30 kg av det aktuelle varepartiet med varmrøkt røye. Det meste av partiet befinner seg på lager, men det kan ikke utelukkes at noe er distribuert til butikker på Helgeland. Sæterstad gård AS melder at produktet nå er trukket tilbake og ikke lenger finnes i butikkene.

Sæterstad gård AS ber forbrukere som har kjøpt produktet om å levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt, eller kaste det.

Listeriabakterier finnes naturlig i vann, jord, planter og dyr og finnes derfor også i enkelte næringsmidler. Den kan gi en sjelden men alvorlig infeksjon hos mennesker. I Norge er det 15-50 tilfeller i året. Det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper - som f.eks. gravide og personer med nedsatt immunforsvar - som blir syke av Listeria. Gravide og andre personer i risikogruppen, bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene.  Se Kostråd til gravide

Kontaktperson:
Knut Kastnes, Sæterstad gård AS tlf.: 75 18 51 40