Om matportalen.no
Matportalen.no presenterer forbrukerrettet informasjon om sunn og trygg mat, og fysisk aktivitet fra offentlige myndigheter. Målet til matportalen.no er å sette forbrukerne i stand til å ta informerte valg.
Disse etatene i matforvaltningen bidrar med stoff:
- Mattilsynet
- Folkehelseinstituttet
- Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM)
- Veterinærinstituttet
- NIBIO
- Havforskningsinstituttet (HI)
- Direktoratet for strålevern og atomtryggleik
- Offentlige matmyndigheter i andre land
Matportalen.no ble lansert av landbruks- og matminister Lars Sponheim i 2003. Portalen var et av tiltakene i "Handlingsplan for forbrukerretting av matpolitikken 2004-2005".
Matvaretabellen
Matportalen.no omfatter også Matvaretabellen. Tabellen inneholder nivåer for næringsttoffer i over 1400 vanlige, norske matvarer. Alle verdiene oppgis per 100 gram spiselig matvare. Sjekk hva maten inneholder i Matvaretabellen
Opphavsrett
Saker fra matportalen.no kan gjerne gjengis andre steder, men kilde skal alltid oppgis. Kilde oppgis i trykte medier slik: Kilde: Matportalen.no.
Nettmedier som referer til saker fra matportalen.no skal lenke til oss.
Ta kontakt med redaksjonen for eventuell bruk av bilder.