Nyheter

″Våre groveste havrebrød skåret″ fra Bakehuset AS trekkes fra markedet grunnet feilpakking

Havrebrød skåret

14.10.2021 Bakehuset AS, trekker tilbake produktet "Våre groveste havrebrød skåret" solgt i butikk 13.10.2021.Produktet er dagsferskt produkt. Årsaken er at det kan være et annet brød som er pakket i posen til ″Våre groveste havrebrød skåret″. Brødet som er feilpakket til ″Våre groveste havrebrød skåret″ inneholder melk, som det ikke er deklarert for på posen.

Tema: Tilbaketrekkinger


Fine Distribution AS trekker tilbake «Chakki Fresh Atta» hvetemel Swarna brand, 1,8 kilos sekker

Chakki Fresh Atta mel

14.10.2021 Fine Distribution AS trekker tilbake «Chakki Fresh Atta» hvetemel Swarna brand. Produktet er solgt i 1,8 kilos sekker. Det er funnet plantevernmiddelrester over grenseverdi i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


«Horror Candy Bag» importert av Nille AS trekkes fra markedet

Horror CandyBag

12.10.2021 Nille As trekker tilbake produktet «Horror Candy Bag», med best før dato 25 mai 2022. Årsaken er at det er risiko for at pinnene kan løsne/knekke slik at plastbit kan bli igjen i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Chakki Fresh Atta hvetemel Hathi brand, 10 kilos sekker, trekkes tilbake

Chakki Fresh Atta hvetemel

08.10.2021 Tenza Norge AS trekker tilbake «Chakki Fresh Atta» hvetemel Hathi brand med opprinnelse i India. Produktet er solgt i 10 kilos sekker. Det er funnet plantevernmiddelrester over grenseverdi i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Utbrudd av hepatitt A

06.10.2021 Mattilsynet har blitt varslet av Folkehelseinstituttet (FHI) om et utbrudd hepatitt A-virus. Det er igangsatt utbruddsetterforskning, men det er så langt ingen mistenkt smittekilde.

Tema: Syk av maten


Ny analysemetode viser at det er mer kostfiber i norske kornprodukter

En tresleiv med korn og akser med havre

23.09.2021 Det er mer kostfiber i norske kornprodukter enn tidligere antatt. Det viser en ny analysemetode for kostfiber som Mattilsynet tok i bruk da vi analyserte 10 kornprodukter fra dagligvarehandelen for næringsstoffer, tungmetaller og mykotoksiner.

Tema: Tilsynssaker


Marine oljer: Stor variasjon i innhold av uønskede stoffer

trankapsler ligger foran ern grønn flaske

27.09.2021 Det viser en fersk undersøkelse av ti forskjellige marine oljer, som brukes som kosttilskudd. De aller fleste var under grenseverdiene til Norge og EU, men én olje laget av havmus og laks var over.

Tema: Tilsynsresultater


Tilbaketrekking av produkter som inneholder det ulovlige plantevernmiddelet etylenoksid

17.09.2021 Det ulovlige plantevernmiddelet etylenoksid er i løpet at det siste året påvist i blant annet sesamfrø, ulike krydder, urter, kosttilskudd og tilsetningsstoffer, Etylenoksid er forbudt å bruke i næringsmidler i EU og Norge. Som følge av forbudet må produkter som inneholder etylenoksid trekkes fra markedet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Goodlife Norge AS trekker tilbake matfløten PROVAMEL SOYA CUISINE (250 ml, økologisk) etter funn av etylenoksid

06.09.2021 Goodlife Norge AS trekker tilbake den økologiske matfløten PROVAMEL SOYA CUISINE (250 ml) etter funn av etylenoksid i produktet. Etylenoksid er påvist i guarkjernemel som er et tilsetningsstoff som brukes i matfløten. Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas over tid.

Tema: Tilbaketrekkinger


Novelty Food AS trekker tilbake sjokoladen VGAN AURORA HAZELNUTS og GUARANA & GINGER (70 g) etter funn av etylenoksid

02.09.2021 Novelty Food AS trekker tilbake sjokoladene VGAN AURORA HAZELNUTS, GUARANA & GINGER (70 g) etter funn av etylenoksid i produktene. Etylenoksid er påvist i ingefærpulver som brukes i sjokoladen og er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Disse sjokoladene er merket med L 21140 og best før dato: 20.05.2022 og L 21144 og best før dato: 24.05.2022.

Tema: Tilbaketrekkinger