Nyheter
Avgrens søk
Bra resultat etter tilsyn på spisesteder i Bergen
03.01.2013
Mattilsynet for Bergen og omland hadde torsdag 1.november en tilsynskampanje med inspeksjon på 20 spisesteder i Bergen sentrum. Kampanjen er et samarbeid med andre distriktskontor i regionen.
Tema: Tilsynsresultater
Gravide og ammende bør ikke spise torsk fisket utenfor Kragerø
09.05.2012
Undersøkelser viser at torskefilet fra torsk fisket i skjærgården utenfor Kragerø inneholder forhøyede mengder kvikksølv. Siden kvikksølv kan skade den nevrologiske utviklingen hos foster og små barn, advarer Mattilsynet derfor gravide og ammende mot å spise torsk fangstet i skjærgården utenfor Kragerø.
Tema: Miljøgifter
Blir fetere av plantefett
09.03.2012
For mye omega-6 i kosten kan gjøre at vi spiser mer og legger på oss mer.
Sukker hindrar sunn effekt av omega 3
16.01.2012
Fiskeolje er sunt og kan bidra til å redusere fedme. Men sukker i kosten kan redusere effekten.
Tema: Fisk og skalldyr
O’ fisk med din glede
13.01.2012
Redd for å legge på deg i jula? Legg på litt pålegg, råder ekspertisen.
Tema: Fisk og skalldyr
Risikovurdering av humanpatogener i sjøpattedyr
11.01.2012
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) kan ikke dokumentere at det er noen smitterisiko forbundet med å spise hval- og selkjøtt i Norge, men konklusjonene er usikre fordi datagrunnlaget er lite.
Tema: Smittestoffer
Må ha D
10.11.2011
Sjømat kan gjere mørketida lysare, men fisk er kan hende ikkje nok.
Tema: Fisk og skalldyr
For feit feit fisk
06.10.2011
Laks som får for lite marin kost kan ha større risiko for hjarteinfarkt, viser ny forsking frå NIFES.
Tema: Fisk og skalldyr
Lakseprotein kan bremse fedme
01.07.2011
Forsøk med rotter tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere fedme, risiko for diabetes (type 2) og innhaldet av farlege feittstoff i blodet.
Tema: Fisk og skalldyr
Drikkevannskvaliteten har blitt litt bedre

06.05.2011
Drikkevannskvaliteten ved norske vannverk er blitt noe bedre, men mange vannverk rapporterer alt for dårlig inn til det sentrale registeret. Særlig gjelder dette lukt og smak. Dette kommer fram i Folkehelseinstituttets rapport om vannkvaliteten fra norske vannverk for perioden 2008-2010. Analysen er gjort for fem utvalgte parametere: Bakteriene E. coli og intestinale enterokokker, pH (surhetsgrad), turbiditet (uklarhet) og farge.
Tema: Smittestoffer