Miniplakat:
Ikke nok å være god kokk
Ved å følge noen enkle råd kan du gjøre mye for å unngå matforgiftning hjemme. Skriv ut Mattilsynets miniplakat og heng den opp på kjøkkenveggen! Plakaten finnes på seks språk.
Selv om man kan lage de lekreste retter, er det andre ting det er viktig å være oppmerksom på i kjøkkenet også. Mattilsynet gir deg seks enkle tips om hygiene og temperatur du bør kjenne til - uansett hvilke ambisjoner du har når du lager mat.
Her er de seks rådene for god kjøkkenhygiene
- Vask hendene
- Bruk rene redskaper og kluter
- Sørg for tilstrekkelig oppvarming
- Hold rå og tillaget mat atskilt
- Sjekk temperaturen i kjøleskapet
- Sørg for rask nedkjøling
Skriv ut Mattilsynets miniplakat og heng den opp på ditt eget kjøkken.
Plakaten er tilgjengelig på seks språk:
- Norsk Ikke nok å være god kokk (bokmål), Ikkje nok å vere god kokk (nynorsk)
- Engelsk Ikke nok å være god kokk (engelsk)
- Tyrkisk Ikke nok å være god kokk (tyrkisk)
- Somalisk Ikke nok være god kokk (somalisk)
- Arabisk Ikke nok å være god kokk (arabisk)
- Urdu Ikke nok å være god kokk (urdu)
Se også Video - Ikke nok å være god kokk