• Hopp til innhold [Accesskey 's']
  • Hopp til søk [Accesskey '4']
  • Gå til nettstedskart
  • Gå til oversikt A-Å-index
  • Hjem [Accesskey '1']
Matportalen logo
Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • SØK
  • MENY

???search.widget.error.query.empty???

LUKK
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • Matvaregrupper
    • Drikke
    • Egg
    • Fisk og skalldyr
    • Fjørfe og kjøtt
    • Grønnsaker, frukt og bær
    • Kornvarer
    • Margarin, smør, matolje o.l.
    • Melk og melkeprodukter
    • Sukker og søte produkter
    • Diverse retter, produkter og ingredienser
    • Lukk meny
  • Råd til spesielle grupper
    • Allergikere
    • Ammende
    • Barn
    • Gravide
    • Idrettsutøvere
    • Kvinner i fruktbar alder
    • Spedbarn (0-12 md)
    • Vegetarianere
    • Lukk meny
  • Kosthold og helse
    • Kostholdsundersøkelser
    • Kostråd
    • Kosttilskudd
    • Næringsstoffer
    • Nøkkelhullet
    • Overvekt
    • Undervekt
    • Lukk meny
  • Matsmitte og hygiene
    • Kjøkkenhygiene
    • Smittestoffer
    • Småkryp i maten
    • Syk av maten
    • Lukk meny
  • Uønskede stoffer i mat
    • Biologiske gifter
    • Medisinrester
    • Miljøgifter
    • Plantevernmidler
    • Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper
    • Stoffer ved tillaging av mat
    • Lukk meny
  • Merking
    • Genmodifisert mat (GMO)
    • Merking av mat
    • Nøkkelhullet
    • Tilsetningsstoffer
    • Vitaminer og andre stoffer tilsatt i mat og drikke
    • Økologisk mat
    • Lukk meny
  • Verktøy
    • Advarsler
    • Tilbaketrekkinger
    • Blåskjellvarsel
    • Informasjonsmateriell
    • Kostholdsplanleggeren
    • Matvaretabellen
    • Nøkkelhullet
    • Spørsmål & svar
    • Tilsynsresultater
    • Lukk meny
  • Fysisk aktivitet
    • Råd for trening og mosjon
    • Trening og kosthold
    • Lukk meny
Du er her: Matportalen.no / Matvaregrupper / Fisk og skalldyr / Oversikt over havner, fjorder og innsjøer med forurensning

Oversikt over havner, fjorder og innsjøer med forurensning

Mattilsynet advarer om å begrense, eller ikke spise visse typer sjømat fra disse områdene. Under hvert sted finner du mer detaljert informasjon om området det gjelder og hvilke type fisk og sjømat det advares mot å spise.

Bergen

Brønnøysund

Drammen

Farsund

Grenlandsfjordene

Harstad

Hommelvik

Honningsvåg

Høyangsfjord

Karmsund

Kragerø

Kristiansand S

Mjøsa og Hurdalssjøen

Narvik

Indre Oslofjord

Ramsund

Ranfjorden

Salten/Lofoten

Sandefjord

Sandnes

Sandnessjøen

Saudafjorden

Sognefjorden

Stavanger

Sørfjorden/Hardangerfjorden

Sør-Varanger

Tromsø

Tyrifjorden

Ålesund- Åsefjorden/Ellingsøyfjorden

Årdalsfjorden

Innholdsansvarlig

Mattilsynet
Mattilsynet Kontakt: 22 40 00 00

Publisert: 27.04.2011

Sist endret: 02.12.2020

Mer hos oss

Unngå fisk og skalldyr fra forurensede havner, fjorder og innsjøer

Miljøgifter

Ikke spis fisk eller drikk vann fra ferskvann nær flyplasser

Ikkje et mykje stor ferskvassfisk

Ferskvannsfisk og kvikksølvforurensing

Dioksiner og PCB

Bromerte flammehemmere

Ikke spis fiskelever fra selvfangst

Plukk skjell fra ulike steder, gjerne i åpne farvann

Advarsel mot fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell

Fant du det du lette etter?

Matportalen.no

  • Om matportalen.no
  • Kontakt oss
  • Nettstedskart
  • Cookies, personvern og sikkerhet
  • Information in English

Sosiale medier

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på Twitter
  • Abonner med RSS

Tjenester fra Mattilsynet

  • Matvaretabellen.no
  • Kostholdsplanleggeren.no
  • Blåskjellvarsel
  • Informasjonsmateriell
Mattilsynet logo

Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet, NIBIO, Havforskningsinstituttet, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.