Fjørfe og kjøtt

Råd om oppbevaring og håndtering av kjøtt. Det gis også advarsler om enkelte kjøttprodukter.

Vakumpakket kjøtt i disk.

Helsedirektoratets nøkkelråd om kjøtt er: Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt til 500 gram i uken.

 Foto: Helsedirektoratet/Wenche Hoel-Knai

Oppbevaring og hygiene

Det er viktig at du oppbevarer og håndterer mat og drikke riktig for å unngå at det blir bedervet.

Kjøtt- og kjøttprodukter skal oppbevares kjølig. Oppbevart ved romtemperatur kan lett bedervelig mat som kjøtt utvikle helsefarlige bakterier. Desto lenger kjøttet oppbevares i romtemperatur, desto større er risikoen. Sjekk holdbarhetsdatoen og informasjon om egnet oppbevaring på emballasjen.

Se Kostråd om kjøtt og kjøttprodukter (Helsenorge.no).