Tilbaketrekking:

Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» med ulovlige genmodifiserte ingredienser trekkes tilbake

Årsaken er innhold av ulovlige genmodifiserte ingredienser i produktene fra USA. Ingen genmodifiserte næringsmidler er per i dag godkjent i Norge. Produktene er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, med teksten «Contains bioengineered ingredients».

Tilbaketrekkingen gjelder følgende produkter:

 • Produktnavn: Lucky Charms og Lucky Charms Chocolate
 • Navn på virksomheten som kaller tilbake varene: King Kong Company AS
 • Produksjonsvirksomhet: General Mills, INC., MINNEAPOLIS, MN 55440 USA
 • Importør: King Kong Company AS
 • Batch/Lotnr.: Alle
   
 • Produktnavn: Marshmallow Mateys
 • Navn på virksomheten som kaller tilbake varene: King Kong Company AS
 • Produksjonsvirksomhet: Malt o Meal
 • Importør: King Kong Company AS
 • Batch/Lotnr.: Alle

Importøren King Kong Company AS trekker tilbake produktene etter importkontroll fra Mattilsynet. Importøren har varslet butikkene om tilbaketrekkingen, det skal derfor ikke være flere produkter til salgs. Importøren vil bedre sine importrutiner, slik at de unngår ulovlig import av genmodifiserte produkter.

Produktene er produsert i USA der genmodifiserte varianter av bl.a. mais og sukkerbete dyrkes og brukes i matindustrien. De genmodifiserte råvarene i disse frokostblandingene er tillatt å selge i USA. Mattilsynet har ingen informasjon som tilsier at disse produktene ikke er trygge å spise.

Samlet har ca 500 enheter kommet for salg i norske butikker. Produktene er solgt hos flere frittstående dagligvarebutikker i Sør-Trøndelag, Agder og på Østlandet:

Sør-Trøndelag:
Værnes Matbutikk AS – Stjørdal
Verdal Butikk AS - Verdal

Østlandet:
Mesna Mat AS - Lillehammer
Bærum Frukt og Grønt - Bekkestua
Smestad Butikk AS - Oslo
Sharifs Dagligvare - Oslo
Sætre Frukt og Grønt Dagligvare AS - Sætre

Agder:
Norcash AS - Arendal
Global Matsenter AS – Kristiansand

Hva kan forbrukere gjøre?

Forbrukere som har kjøpt genmodifiserte produkter og ikke ønsker å bruke dem kan levere dem tilbake til butikken der de er kjøpt.

Forbrukere som finner produkter i handelen merket med innhold av genmodifiserte ingredienser (merket “genetically modified”, “bioengineered”, “genteknik” o.l.) kan gjerne gjøre butikken oppmerksom på dette og/eller varsle Mattilsynet.

Kontakt importør King Kong Company AS:
Nadia Kasale, tlf. 45 26 07 82

Kontakt Mattilsynet:
Seniorinspektør Hanna Judi, tlf. 22 77 82 11